Ecologisch

DUOWOOD IS 100% ECOLOGISCH

Bij de productie van DuoWood® composiet wordt er veel minder energie gebruikt dan bij gelijkwaardige alternatieven. De grondstoffen zijn milieuvriendelijk en zijn 100% recyclebaar. Houtvezels en kunststof Gemaakt van bamboe, houtvezels en kunststof doet het gepatenteerde en geregistreerde DuoWood® niet onder voor andere natuurlijke materialen. 

Bamboe is één van de snelst groeiende plantensoorten ter wereld. Bamboe is dan ook een hernieuwbare grondstof. Het gebruikte hout in DuoWood® is afkomstig uit plantages en niet uit tropische regenwouden. De kunststofcomponent in DuoWood® is HDPE en niet zoals bij veel andere merken PE. Door de hogere kwaliteit kunststof is de samenstelling van DuoWood® zeer homogeen en dus stabiel. De gebruikte kunststofkorrels zijn al op kleur en er wordt niet later in het fabricageproces een kleurstof toegevoegd. Dit garandeert een hoge kleurvastheid.

DuoWood® als beste getest en met een onvoorstelbare prijs- kwaliteit verhouding. DuoWood® heeft de uitstraling van hout, voelt als hout en is te verwerken als hout. DuoWood® is duurzaam, splinter- en splijtvrij blijft stroever dan hardhout en is ongevoelig voor insecten en verkleuring. DuoWood® is mooi, duurzaam, eenvoudig te verwerken en is onderhoudsvrij.